Evenimente ce vor avea loc în Arhiepiscopia Iașilor, în perioada 22-28 ianuarie 2023

Arhiepiscopia Iașilor Ianuarie 21, 2023

Duminică, 22 ianuarie

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va oficia Sfânta Liturghie la Parohia Bodeasa, Protopopiatul Săveni, județul Botoșani.

Parohia Sfinții Părinți Ioachim și Ana Mărăței III, Piatra Neamț, organizează începând cu ora 17.00, la Sala Centrului Social-Educațional Sfânta Ana a parohiei, evenimentul cultural Unirea  prin vers, cânt și cuvânt. La eveniment vor fi susținute prelegeri despre importanța Unirii, vor fi interpretate cântece patriotice specifice, recitări de versuri și se va săvârși o rugăciune de pomenire pentru făuritorii Unirii.

Marți, 24 ianuarie

În cadrul evenimentelor dedicate sărbătoririi a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia o slujbă de Te Deum în Piața Unirii din Iași și o pomenire a făuritorilor Unirii la Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi din Iași.

Parohia Tăutești organizează la Centrul Cultural Sfânta Lidia din Filipi Tăutești un eveniment dedicat Unirii Principatelor Române la care vor fi susținute prelegeri, va fi vernisată o expoziție de costume populare și va fi susținut un concert de muzică populară.

Miercuri, 25 ianuarie

Protopopiatele Iași 2, Pașcani și Piatra Neamț vor organiza consfătuirile lunare cu preoții la sediile protopopiatelor.

Centrul de Zi de Asistenţă şi Recuperare pentru Persoanele Vârstnice Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv din cadrul Protopopiatului 2 Iaşi al Arhiepiscopiei Iaşilor organizează, în perioada 25-27 ianuarie 2023, ediţia a treia a Zilelor Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat aici.

Biserica Parohiei Rădeni, Protopopiatul Hârlău, va găzdui întâlnirea Cercului Pastoral nr. 11. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Azilul de bătrâni  o provocare nouă în pastorație de părintele Baciu Alexandru.

Joi, 26 ianuarie – Sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, vor oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași cu ocazia Sărbătorii Sfântului Iosif cel Milostiv, cel care a finalizat construcția Catedralei Mitropolitane.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri