Editura Doxologia a lansat volumul „Darul desăvârșit” – Teodor Baconschi

Arhiepiscopia Iașilor Mai 13, 2018   Autor: Flavius Popa

Moderatorii evenimentului au fost prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din Iași și Cătălin Jeckel, directorul Editurii Doxologia. În cadrul evenimentului, autorul a susținut și o conferință în cadrul căreia s-a vorbit despre câteva din subiectele abordate în cartea lansat: nevoia de monahism, realismul duhovnicesc, comuniunea interortodoxă precum și provocările la care trebuie să facă față creștinul ortodox în lumea contemporană.

„Am marea bucurie de a reveni la Iași pentru a prezenta o a două carte personală din colecția «Eseu», generos găzduită la Editura Doxologia și destinată intelectualilor mireni angajați întru apologetică, în apărarea credinței cu toate mijloacele culturii, în spiritul epocii noastre. Dialogul ulterior cu publicul a fost foarte viu și interesant, sunt convins că tipul acesta de conlucrare între cler și elita intelectuală a Bisericii este organic, este legitim, oportun, și are un potențial încă subexploatat. Nu trebuie să fim reactivi fața în discursurilor anticlericale, anticreștine de toate facturile, ci să le luăm ca niște date ale diversității democratice ale lumii în care trăim.” ne-a relatat autorul lucrării, Teodor Baconschi.

Teodor Baconschi, diplomat și scriitor, este doctor în antropologie religioasă și istorie comparată a religiilor, fiind autorul a numeroase cărți și volume de eseuri, unele traduse în italiană, franceză, portugheză și maghiară. De asemenea, este membru al Asociației Internaționale de Studii Patristice. Lucrarea poate fi achiziționată la librăriile de profil dar și online pe www.edituradoxologia.ro

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri