„Daruri de Lumină“ pentru copiii săraci din comuna Andrieşeni

Arhiepiscopia Iașilor Martie 9, 2017   Autor: Constantin Ciofu

Ziua de 8 Martie a fost mai frumoasă pentru 70 de copii din comuna Andrieşeni, judeţul Iaşi. Aceştia au primit pachete pregătite de elevii Şcolii Gimnaziale „Elena Cuza“ din Iaşi, în cadrul activităţii „Daruri de Lumină“, ediţia a XII-a, ce face parte din proiectul SNAC „Îngeri în primăvară“. Tinerii au adus darurile în paraclisul Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ - Canta, însoţiţi de prof. Georgiana Antoci, directorul şcolii, şi de profesori. Aici, părintele paroh Ioan Damian a adresat un cuvânt catehetic în care i-a îndemnat pe şcolari să păstreze dreapta credinţă şi să fie aproape de cei sărmani. Programul acţiunii filantropice a continuat în după-amiaza zilei de miercuri, când s-a organizat transportul către comuna Andrieşeni. Maşina pentru transportarea pachetelor a fost pusă la dispoziţie de Fundaţia Umanitară „Omenia“ - Valea Adâncă, comuna Miroslava, judeţul Iaşi, prin amabilitatea directorului executiv Andrei Rusu.

Bucurie pe chipurile copiilor

Cazurile sociale din satele Spineni, Iepureni şi Andrieşeni, aflate şi în grija Bisericii de mai mulţi ani, au fost identificate de profesorul pentru învăţământ primar Ilie Urmă şi de preoteasa Cristina Cepeliuc. „Am văzut pe chipurile copiilor bucurie pentru că au primit un dar cu ocazia venirii primăverii. Am ajuns la familiile cu mulţi copii, care se confruntă cu lipsuri materiale şi a căror situaţie socială este cunoscută de noi. Mulţumim tuturor persoanelor care s-au implicat în această activitate“, a spus prof. Ilie Urmă. De îndată ce s-au împărţit darurile, copiii au fost curioşi să vadă ce au primit. Unii au probat pe loc papuceii sau hainele frumos aranjate, trimise de şcolarii de la „Elena Cuza“. „Ne sunt de mare folos hăinuţele şi rechizitele pentru copii. Ne descurăm foarte greu din cauza lipsurilor. Aţi făcut o mare bucurie celui mic pentru că are o haină nouă pe care să o poarte la şcoală“, a spus o localnică din Iepureni, mamă a 13 copii.

„Daruri de Lumină“ de peste un deceniu

Proiectul SNAC „Îngeri în primăvară“, derulat în cadrul programului „Şcoala altfel“, se bucură de sustenabilitate consistentă, iar prin activitatea „Daruri de Lumină“, comunitatea şcolară îşi propune să fie utilă persoanelor aflate în dificultăţi materiale. Elevii au iniţiativa pregătirii pachetelor cu un conţinut alimentar, de igienă personală, de uz şcolar, vestimentar s.a. „Daruri de Lumină“ se desfăşoară în două parohii partenere ale Şcolii Gimnaziale „Elena Cuza“ Iaşi: Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ Iaşi şi Parohia „Sfânta Treime“ Iaşi. Amintim că ieri, 9 martie 2017, proiectul a continuat în Biserica „Sfânta Treime“ - Canta, prin oferirea de daruri beneficiarilor Centrului de zi pentru copii „Sfânta Marina“ din cadrul Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“ a Eparhiei Iaşilor. Coordonatorii proiectului „Îngeri în primăvară“, în care se implică cei 530 de elevi ai şcolii, sunt prof. Fulvia Horobeţ, prof. Georgiana Antoci, pr. Ioan Damian (Parohia „Sfinţii Arhangheli) şi pr. Mihai Ciocan (Parohia „Sfânta Treime“).

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri