Concurs de atletism, atelier de pictură şi festival de colinde, în Protopopiatul 3 Iaşi

Arhiepiscopia Iașilor Decembrie 13, 2019

Cu această ocazie, copii din mai multe localităţi ale judeţului nostru, cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, băieţi şi fete, s-au întrecut la proba de alergare-ştafetă mixtă pe mai multe distanţe. Concursul a fost foarte bine organizat de profesori de sport dedicaţi meseriei lor, iar copiii au avut numai de caştigat, indiferent de locul pe care s-au clasat la final.

Menţionăm că această activitate este o continuare a preocupărilor sportive specifice Protopopiatului 3 Iaşi, care organizează în fiecare an o cupă la fotbal, intitulată „Cupa Primăverii Inter-Parohii”, unde sunt implicate un numar de peste 10 parohii. De asemenea, amintim că la sfârşitul lunii noiembrie a.c., a avut loc un atelier de pictură organizat la Scânteia, intitulat „Hora Anotimpurilor”, la care au participat copii din1 5 parohii alături de profesorii lor de desen, evenimentul fiind mediatizat de postul naţional de televiziune TVR.

În cele din urmă, în data de 11 decembrie 2019, la Ateneul Naţional Tătăraşi, corurile de copii şi adulţi din Protopopiatul 3 Iaşi şi Protopopiatul Ungheni (Republica Moldova) ne-au introdus în atmosfera Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, dar şi în lumea mirifică a satului românesc, prin colinde, cântece tradiţionale şi poezii populare.

Vă dorim tuturor o perioadă a postului binecuvântată şi cu multă bucurie! (Preot Bogdan-Iulian Mihalachi, responsabil cu Activităţile Tinerilor în Protopopiatului 3 Iaşi)

 

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri