Comunicat de presă: Plantează o amintire la Tăutești

Arhiepiscopia Iașilor Martie 17, 2023

Ne bucurăm să vă anunțăm că la Centrul Cultural Tăutești, va avea loc o acțiune de plantare a 450 de pomi pe 18 martie, în satul Tăutești, comuna Rediu, județul Iași, începând cu ora 12.00. Acțiunea este inițiată de către părintele Vlad Andrei Chiriac, preot paroh la Parohia Tăutești, împreună cu antreprenorul local Cristi Condrea și Raluca Nemeșu. Scopul acestei acțiuni este de a promova valorile ecologice și de a încuraja comunitatea să se implice în activități care au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Cu ocazia acestui eveniment vom încerca să strângem suma necesară terminării spațiului de joacă de la Centrul Cultural Tăutești.

Părintele Vlad Andrei Chiriac: „Ne simțim onorați să organizăm această acțiune de plantare a pomilor la Centrul Cultural Tăutești și suntem bucuroși să vedem o asemenea implicare din partea comunității. Prin această acțiune vom planta 450 de copaci – salcâmi, tei, stejari roșii și arbuști ornamentali, copaci primiți de la Romsilva, Direcția Silvică Iași”.

Invităm părinții și copiii să se alăture acestui eveniment, pentru a crea împreună un spațiu verde frumos și durabil. De asemenea, la această ocazie, va fi îngropată o capsulă a timpului, care va conține obiecte și mesaje semnificative pentru comunitatea noastră, pentru a fi deschisă și explorată de generațiile viitoare.

„Suntem încântați că putem invita oamenii să lucreze împreună cu copiii, pentru a participa la acest scop comun, benefic pentru comunitate și suntem siguri că vom avea o zi minunată împreună. În același timp, încurajăm locuitorii din Iași și zonele limitrofe să ni se alăture pentru a reuși să strângem, împreună, suma necesară terminării spațiului de joacă de la Centrul Cultural Tăutești.”, a declarat Cristi Condrea, organizator.

Data evenimentului este stabilită pentru 18 martie, iar echipa de organizatori este pregătită să primească cu bucurie și entuziasm pe toți cei care doresc să se implice în această acțiune de plantare a pomilor și de îngrijire a mediului înconjurător. Așadar, haideți să plantăm împreună pentru un viitor mai verde și mai bun!

Organizator, Raluca Nemeșu: „Plantarea pomilor este un mod excelent de a aduce împreună comunitatea și de a contribui la crearea unui spațiu verde și durabil. De asemenea, prin îngroparea unei capsule a timpului, sperăm să creăm o conexiune între generațiile actuale și cele viitoare, oferindu-le posibilitatea de a explora trecutul și de a înțelege cum am evoluat ca societate”.

Partenerii evenimentului sunt Romsilva, prin Direcția Silvică Iași, Restaurant Eos, Compania Continental și ESQ Village.

Despre Centrul Cultural Tăutești

Centrul Cultural Tăutești este un proiect de suflet al părintelui paroh Vlad Andrei Chiriac, care a fost finalizat în luna decembrie a anului 2022. Centrul a fost ridicat cu ajutorul donațiilor primite de la persoane fizice și juridice din comuna Rediu și nu numai. Centrul își dorește să fie un spațiu unde cultura, educația și credința în Dumnezeu schimbă lumea. De la finalizarea construcțiilor, în cadrul centrului au avut loc mai multe manifestări culturale, care au adunat locuitorii comunei Rediu pentru susținerea unor cauze comune. În luna martie a acestui an, cu ajutorul donațiilor s-a construit o bibliotecă pentru copii și adulți în cadrul Centrului.

Pentru mai multe informații legate de eveniment, ne puteți contacta la:

Părintele Vlad Andrei Chiriac: 0748.167.191

Cristi Condrea: 0744.620.239

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri