„Clipa de înveșnicire”: lansare de carte la Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iaşi

Arhiepiscopia Iașilor Decembrie 5, 2022

Programul cuprinde lansarea volumului de poezie „Clipa de înveșnicire” al poetului Emilian Marcu, dar și prezentarea primelor două volume ale trilogiei de autor - „Muzeu de sate” și „Plâns de clopot”-, apărute la Editura Doxologia Iași, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Invitata serii, doctor în etnografie, dar și Președinte de onoare al Societății Ortodoxe a Femeilor Române, doamna Angela Paveliuc Olariu va susține o alocuțiune despre importanța rugăciunii în viața creștinului, urmând ca scriitorii Nicolae Busuioc, Marius Chelaru, Vasile Fluturel, Paul Gorban, Ioan Muscalu să prezinte volumul.

Recitalul actriței Ina Paladi, cu poeme din volumul lansat, va completa manifestarea ce se va încheia cu tradiționalul recital de colinde susținut de Corala „Armonia”, sub bagheta dirijorului Valeriu Gâdei.

Evenimentul va fi moderat de Rodica Rodean, președinte Asociația „Universul Prieteniei” Iași.

***

Emilian Marcu s-a născut la 28 septembrie 1950, în comuna Heleșteni, județul Iași și este absolvent al Institutului de Biblioteconomie, Bucureşti. Debutează, cu poezie, în 1974, în revistele  „Familia” și „Amfiteatru”, iar  editorial cu volumul  „Nunta în sâmbure”, la Editura Junimea. A publicat numeroase volume de poezie, proză și critică literară,  a primit numeroase premii și distincții printre care se numără și Premiul Academiei Române „Ion Creangă” pentru proză și Premiul „Eminescu ziaristul” al UZPR,  publică la cele mai importante reviste culturale, având și o rubrică permanentă de critică, „Vitrina cărților”, la revista  „Convorbiri literare”. Poezia sa este tradusă în SUA, Serbia, Spania, Franța, Anglia, Elveția, Ucraina, Rusia. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri