Cerc pastoral la parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din satul Bocnița, comuna Sinești

Arhiepiscopia Iașilor Martie 27, 2023

Întâlnirile cercurilor misionar-pastorale ale preoților au loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Cei nouă preoții, membri ai cercul misionar-pastoral mai sus amintit, s-au adunat în lăcașul de cult închinat celor doi apostoli din satul Bocnița pentru a oficia împreuna Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a darurilor mai înainte sfințite, Taina Sfântului Maslu și pentru a înălța rugăciuni de pace către Dumnezeu, de sănătate pentru cei bolnavi și de binecuvântare a darurilor de alimente oferite către cei mai nevoiași ai parohiei.

În cadrul întrunirii la momentul special rânduit s - a ținut cuvântul de învățătură rostit de părintele Mihai Dan Balan de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin si Elena” Osoi, intitulat „Apărarea demnității copilului nenăscut”. Părintele a dovedit o pregătire temeinică vorbind despre avort, marea problema a societății contemporane, subliniind datoria fiecărui om de a păstra viața ca dar de la Dumnezeu, de a apăra si ajuta grabnic pe mamele, aflate în diferite probleme și provocări ale vieții și societății contemporane. De asemenea, părintele Balan a făcut apel cu fervoare la cultivarea răbdării, la înțelegerea cu exactitate a acestui păcat pentru care nu mulți își asumă responsabilitatea.

Cuvântul a fost recepționat cu deosebit interes de părinții prezenți, iar la concluziile de final s-au propus mai multe moduri în care pot fi implicați enoriașii mai tineri în viața liturgică, pastorală, culturală, misionară și filantropică a parohiei.

Preoții participanți au concluzionat că tinerii de toate vârstele au nevoie să fie implicați în activitățile din parohie și pentru a lega mai strâns și mai frumos relațiile din comunitate.

Întâlnirea s-a încheiat cu mulțumirile aduse gazdelor pentru frumoasa primire și pentru agapa pregătită.

(Pr. Stelian Sandovici, parohia Bocnița)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri