Caravană medicală la Miclăușeni

Arhiepiscopia Iașilor Noiembrie 11, 2019

Activitatea s-a desfăşurat în două etape: marţi, 29 octombrie 2019, au fost recoltate analize medicale pentru 19 beneficiari.  Vineri, 1 noiembrie 2019, medicul de medicină internă, pe baza analizelor medicale, a efectuat consultaţii şi a recomandat tratamente specifice afecţiunilor de sănătate cu care se confruntă, pentru 21 de beneficiari. În cadrul consultaţiei de medicină internă, beneficiarilor li s-a efectuat măsurarea tensiunii arteriale, electrocardiograma şi ecografia abdominală. Cazurile cu o patologie complexă au primit redirecţionări către alte specialităţi medicale. Asistentul medical a ajutat medicul specialist la efectuarea investigaţiilor medicale.

Fundaţia Medicală "Providenţa" a pus la dispoziţie medicamente gratuite pe care doamna doctor le-a oferit beneficiarilor cu recomandările de urmare a tratamentului medicamentos.

Asistentul social s-a documentat despre situaţia socială, economică şi medicală a beneficiarilor şi a venit cu propuneri de soluţionare a problemelor socio-medicale ale acestora.

Actul medical a putut fi desfăşurat în bune condiţii la cabinetul medical al Mănăstirii Miclăuşeni.

Echipa de intervenţie a fost formată din doamna doctor Alina Miclescu, medic primar de medicină internă, din asistenţii medicali Claudia Herţanu şi Vornicu Maria Lăcrămioara (monahia Maxima) şi din asistentul social Emilia Gheorghiasa.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri