Campanie umanitară: Voluntarii ASCOR Iași încep construcția unei case pentru doi copii orfani

Arhiepiscopia Iașilor Iulie 18, 2019

Pe lângă activitățile sociale pe care le desfășoară în timpului anului universitar, cum ar fi voluntariatul zilnic la Penitenciarul Iași, la centrele de zi pentru copii și la căminele de bătrâni din cartierele ieșene Bucium și Copou, membrii ASCOR Iași au demarat o campanie prin care își propun să construiască o casă pentru o familie defavorizată. Dorința voluntarilor ASCOR Iași este de a oferi un acoperiș celor doi copii orfani, care au nevoie de sprijin pentru a putea să trăiască o viață decentă, să își continue studiile, să simtă că nu sunt singuri pe lume și că există persoane care țin la ei, de vreme ce părinții nu le mai pot oferi afecțiune și suport.

Proiectul casei a fost realizat gratuit de către arhitecții Iulian Diaconescu și Alexandru Grișco, cu sprijinul părintelui Petrică Lehaci, parohul Bisericii „Sfântul Nectarie” din Iași. Sâmbătă, 20 iulie 2019, începând cu ora 8.30, la biserica din satul Glodenii Gândului se va săvârși Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan. După oficierea sfintelor slujbe, ierarhul va merge la terenul unde se va ridica noua locuință, pentru a binecuvânta locul și lucrările de construcție.

Dorim să apelăm la bunăvoința celor care doresc să sprijine această campanie, chiar și cu o cărămidă, toate acestea fiind destinate construcției casei. Donațiile pot fi făcute în subcontul ASCOR Iași, cu mențiunea „Donație pentru construirea casei”:

RO61BRDE240SV95235282400 - subcont ASCOR Iași (BRD - sucursala Iași).

Pentru mai multe detalii cu privire la această campanie puteți apela persoana de contact: Andrei Mocanu, coordonatorul Departamentului de Asistență Socială al ASCOR Iași – 0756277365.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri