Căminul de Bătrâni „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a organizat evenimentul „Doamne și flori”

Arhiepiscopia Iașilor Martie 15, 2023

Gazda evenimentului a fost doamna director, asistent social Petronela Barb, care la începutul întâlnirii, a transmis următorul gând: „Ziua de 8 martie 2023 a fost o zi de mare sărbătoare pentru toți beneficiarii și angajații Căminul de Bătrâni „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Bucium. Ne-am bucurat să avem alături de noi invitați deosebiți care ne-au încântat și bucurat inimile. Beneficiarii noștri au uitat preț de câteva ore de povara bătrâneții și s-au bucurat alături de oaspeții deosebiți care au oferit un spectacol de zile mari. Suntem bucuroși pentru că împreună am reușit să aducem zâmbetul și bucuria pe chipul și în inimile persoanelor vârstnice ocrotite în Cămin. Aducem alese mulțumiri și gânduri de recunoștință, partenerilor noștri, studenților și absolvenților, membrii ai Asociației S.A.T.O.A.S., tuturor invitaților, conducerii Direcției de Asistență Socială Iași, Primăriei Municipiului Iași și colegilor mei care au făcut posibil organizarea acestui frumos eveniment ce va  rămâne sigur în inimile noastre.”

În cadrul Căminul de Bătrâni „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Bucium a avut loc și un concert caritabil. Evenimentul face parte dintr-o serie de activități desfășurate de studenții și absolvenții secției de Asistență Socială a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, cu ocazia acestei zile importante pentru fiecare femeie, fie ea mamă, bunică sau fiică. Inimile beneficiarelor din cadrul Căminului de Bătrâni „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bucium au fost încântate de glasurile duioase ale artiștilor de muzică populară, renumiți în toată Moldova și nu numai.

Artiștii care au dat curs invitației acestui eveniment au fost: maestrul Constantin Bahrin, doamna Brândușa Covalciuc Ciobanu și tânărul interpret Remus Petrică Fandarac. Versurile pline de emoție ale cântecelor pe care aceștia le-au avut în programul artistic, au subliniat, cu atât mai mult, rolul femeii, ca icoană sfântă în societatea în care trăim, ca ființă chemată spre a sluji tainei vieții.

Din mărturiile sale, cel care a fost o floare crescută sub grija și cântul mamei sale, domnul Constantin Bahrin, afirmă despre această zi, „știu că este importantă muzica pentru ei, deoarece nu o dată am auzit că aceasta este un medicament, un balsam pentru suflet".

Evenimentul a constituit, de asemenea, un prilej de bucurie, atât pentru vârstnici, cât și pentru studenții și absolvenții secției de Asistență Socială, deoarece interacțiunea intergenerațională din cadrul acestuia a fost prilej de zâmbet și de asumare a faptului că fiecare om poate fi o primăvară, înflorind, atâta timp cât își simte sufletul tânăr.

„Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru această activitate intergenerațională desfășurată în incinta Căminului de bătrâni ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena" Bucium. Îi felicit pe studenții și absolvenții, membrii ai Asociației S.A.T.O.A.S care au organizat acest proiect prin care au cinstit ziua mamei. Totodată aș vrea să-mi exprim gratitudinea față de noua conducere, în special doamnei director asistent social Petronela Barb care este absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă, Specializarea Asistență Socială căruia îi doresc ani binecuvântați de Dumnezeu și sunt încredințată că dumneaei va fi un model și un reper pentru studenții noștri în ceea ce privește modele de bună practică și calitatea oferiri serviciilor”, a precizat maica Polixenia Nistor, lect. univ. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Dacă doriți să susțineți activitățile și campaniile noastre o puteți face donând în contul Asociației Studenților și Absolvenților de Teologie Asistență Socială: R093 BACX 0000 0019 8981 6000 - (UniCredit Bank - sucursala Iași).

Pentru mai multe detalii puteți apela la:

Doamna Asistent Social Ionela Brînză-Abunei, Președinte Asociație: 0753 597 177

Domnul Remus Petrică Fandarac, Vicepreședinte Asociație: 0758 130 533

(Georgiana Elena Munteanu, studentă a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri