Acțiune filantropică la parohia Holm – Podu Iloaiei

Arhiepiscopia Iașilor Noiembrie 29, 2021   Autor: Pr. Silviu Cluci

În ziua de prăznuirea a Sfântului Stelian – ocrotitorul copiilor, prin implicarea părintelui paroh Narcis Rășcanu, un grup de angajați ai Ness România, coordonați de Bogdan și Alina Ifrose, au oferit un număr de 40 de cadouri copiilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Holm.

Așa cum a declarat părintele Narcis Rășcanu, binefăcătorilor „li s-a umplut sufletul, văzând zâmbetul, emoția și bucuria pe care au adus-o pe chipurile și în sufletele copiilor care au primit cadourile. Meticulozitatea și generozitatea cu care au fost pregătite, au demonstrat că în aceste daruri nu au fost puse doar lucruri materiale, ci și o fărâmă din sufletul celui care le-a oferit. Prin oferirea unui cadou, au făcut ca ochii unui copil să licărească de emoție și zâmbetul să îi brăzdeze chipul. Emoționați, copii au primit în mânuțele lor mici, cadouri mai mari decât ei și li s-a sădit în suflet bucuria, care sperăm noi, va crește pe zi ce trece și va înflori deplin în ziua de Crăciun.”

„Postul Nașterii Domnului este o perioadă în care ne pregătim duhovnicește și trupește pentru a întâmpina pe Pruncul Hristos în ieslea inimilor noastre curățite de păcate, luminate de credință și încălzite de dragostea față de Dumnezeu și față de semeni” a adăugat părintele paroh Narcis Rășcanu.

Scurt istoric

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Holm, parte componentă a orașului Podu Iloaiei, se află la o distanță de 28 de kilometri de Iași. Prima biserica a satului, închinată, Sfântului Gheorghe, a fost ridicată în anul 1915, având statutul de capelă mortuară. În 1946, bisericuța a fost refăcută de părintele Haralambie Manoilescu. După anul 1980 alunecările de teren au cauzat o degradarea severă a capelei și în cele din urmă dărâmarea completă.

Biserica actuală a parohiei, cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, a fost ridicată începând cu anul 1990 prin osteneala preoților Constantin Marciuc și Gabriel Olteanu. Sfințirea bisericii a fost săvârșită în anul 1998 de către Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Cei care doresc să sprijine lucrările parohiei Holm pot face donații în contul RO92RNCB0177117706600002 deschis la BCR.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri