Zilele Colegiului au debutat în data de 3 decembrie cu o vizită misionară efectuată de voluntarii Comisiei misionare a Colegiului în Parohia Oituz. Această vizită se află la cea de a II-a ediție, scopul acesteia fiind menținerea unei legături cât mai strânse cu copiii din Centrul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Timp de câteva ore, membrii Colegiului au organizat cu aceștia diverse jocuri și le-au adus în dar icoane cu Sfântul Nicolae, cărți de povești și dulciuri. De asemenea, părintele Bogdan Racu, inspector în cadrul Sectorului Învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, a ținut un scurt cuvânt de învățătură pe tema sărbătorii Nașterii Domnului și a tradițiilor legate de aceasta.
Seara zilei de 4 decembrie l-a avut ca invitat în cadrul proiectului 15’ pe domnul George Ogăraru, fotbalist care a evoluat la echipe de fotbal cunoscute precum Steaua București și Ajax Amsterdam. Titlul întâlnirii a fost „Centrarea perfectă la poarta lui Dumnezeu”. Invitatul le-a vorbit voluntarilor despre locul pe care îl ocupă Dumnezeu în viața și în cariera sa, despre proiectele caritabile desfășurate și despre colaborarea cu fostul fotbalist Mihai Neșu. Publicul a fost extrem de antrenat în dialog, George Ogăraru primind numeroase întrebări din partea celor prezenți, care s-au declarat impresionați de activitățile desfășurate de invitat.
Miercuri, 5 decembrie, voluntarii au participat la slujba Vecerniei oficiată la Biserica Sfânta „Cuvioasă Parascheva” din cartierul Păcurari, aflată sub păstorirea pr. prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași. După terminarea slujbei, o parte dintre membrii Colegiului au dat o mână de ajutor lui Moș Nicolae și au mers în vizită la Spitalul „Sfânta Maria”, la secția de Oncologie. Aceștia i-au colindat pe micuții pacienți și pe medicii din cadrul secției, iar la final au împărțit 50 de jucării de pluș și fructe pentru copilașii aflați în spital.
Ziua de 6 decembrie a debutat cu participarea la slujba Sfintei Liturghii la Biserica Sfânta „Cuvioasă Parascheva”. Slujba a fost oficiată de arhim. Hrisostom, consilier al Sectorului Învățământ, pr. prof. dr. Ion Vicovan, pr. Lucian Filip, directorul Centrului de formare şi inovare al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei și pr. dr. lect. Cezar Hârlăoanu. La finalul slujbei, voluntarii Colegiului au oferit credincioșilor prezenți la slujbă icoane cu Sfântul Nicolae. În cadrul aceleiași zile, 61 de copii din parohia Runcu-Țibana au primit încălțăminte din piele în cadrul proiectului „Cutia cu papucei pentru Ei” și au avut parte de diverse activități ce le-au înfrumusețat vizita în orașul Iași. Ziua s-a încheiat cu evenimentul „Seară la Colegiu”, ce a reunit momente de muzică și teatru și a avut ca invitați Grupul „Aleph” de la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț și Corul „Agapis” de la Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva” Agapia. Aceștia au fost primii colindători care au trecut pragul Colegiului. De asemenea, alături de aceștia, voluntarii Colegiului au pregătit momente artistice pentru același eveniment.
„Ca de fiecare dată, Zilele Colegiului «Sfântul Nicolae» își propun să aducă la un loc voluntariatul, spiritul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, membrii comunității noastre și, nu în ultimul rând, prietenii acestora. În acest an programul a fost gândit în spiritul Centenarului Marii Uniri și a aniversării celor 5 ani de implicare activă în comunitate. Oamenii care ne calcă pragul în aceste zile întăresc gândul că drumul pe care mergem este unul bun, le mulțumim pentru că ne sunt alături și le promitem că implicarea voluntară a studenților din comunitatea noastră nu va conteni”, a declarat Mircea Meriacri, director al Colegiului „Sfântul Nicolae”.
Zilele Colegiului „Sfântul Nicolae” au continuat aseară cu conferința intitulată „Două palme și un brânci. Despre bărbăția duhovnicească în apărarea Bisericii plecând de la exemplul Sfântului Nicolae”, invitatul acesteia fiind domnul Radu Preda, președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și conferențiar universitar la catedra de Teologie Socială a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj. (Larisa Alui-Gheorghe, referent al Colegiului „Sfântul Nicolae”)