Cartea intitulată „Viața Cuviosului Părinte Iustin Pârvu” volumul al II-lea, publicată la Editura DOXOLOGIA, cu o prefață semnată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, cuprinde viața părintelui Iustin în perioada 1964-1991. Debutează cu primii ani de după detenție, urmărirea părintelui după eliberare, locurile de muncă între anii 1964-1968, precum și viața acestuia la mănăstirile Secu și Bistrița. Volumul se încheie cu visul părintelui devenit realitate: construirea Mănăstirii Petru Vodă.
În prima parte a întâlnirii, autorul cărții a făcut o scurtă radiografie a cărții, scoțând în evidență, cu lux de amănunte probate cu multe documente și informații de primă mână, personalitatea părintelui Iustin, așa cum a văzut-o atât autorul lucrării ca ucenic și apropiat al părintelui, cât și alți ucenici și credincioși care l-au cunoscut pe părintele Iustin Pârvu.
Părintele protopop Valentin Tofan a ținut o alocuțiune în care a subliniat importanță cărții, a apreciat efortul și talentul autorului care a reușit să trezească în sufletul cititorului setea de a citi, de a cunoaște și de a căuta repere duhovnicești autentice așa cum le-a transmis părintele Iustin: „Părintele rămâne în conștiința noastră un model de jertfă, de dăruire, de sfințenie, de dragoste pentru aproapele și pentru Evanghelie”. Părintele protopop a amintit cuvintele părintelui Iustin care a spus că în viață sa „a mers înainte cu Evanghelia, iar în spate cu neamul”. Ulterior a mai luat cuvântul pr. Constantin Lupu-Marinei, nepotul părintelui Iustin, precum și prof. univ. Vasile Postolică, ucenic al părintelui Iustin.
După fiecare alocuțiune, Corul Evanghelismos a interpretat cântări patriotice.
Întâlnirea a fost moderată de scriitorul Dan Iacob care a conchis prin a spune că așa cum în ochii lui Arghezi, care îl priviseră pe Mihai Eminescu, se vedeau ochii lui Eminescu, tot așa și în ochii părintelui Vasile Păvăleanu, care l-au privit îndeaproape pe părintele Iustin, se văd ochii părintelui Iustin. (pr. Nicolae Burăș)