În luna martie entuziasmul părintelui s-a materializat în organizarea unui seminar de formare pe tema comunicării la care a invitat doi voluntari din ASCOR şi ATOR Iaşi. Deschiderea spre alte experienţe, spre alţi oameni aduce întotdeauna profit pentru tinerii din parohie. Aceştia s-au împrietenit repede cu invitaţii, precum şi cu părintele, care a participat la training. Ziua a decurs minunat. Participanţii s-au arătat deschişi pentru informaţiile noi, dornici să înveţe, dar şi să se cunoască mai bine între ei. Dacă nu-i ajutăm pe tineri, dacă nu-i aşezăm împreună în jurul lui Hristos, în jurul ideii de creştere, de învăţare, de reuşită în viaţă, tinerii rămân străini şi de sat, şi de vecinii lor, şi de preot, şi de părinţii lor şi chiar de ei înşişi. Timpul trece repede, iar ei pleacă să-şi caute norocul în lume. Şi dacă vreodată doresc să se întoarcă undeva, nu au unde. Omul se întoarce la cei dragi, la locurile unde L-a întâlnit pe Dumnezeu, la locurile şi crezurile sale identitare. Pentru aceea, noi, cei din Iaşi, îl felicităm pe părintele Ioan şi îi mulţumim pentru că el crede în noi, tinerii. La această întâlnire de lucru din martie s-au planificat activităţi noi precum: vizionări de film, cateheze, drumeţii cu părintele prin împrejurimi, jucarea unui meci de fotbal, dar şi un pelerinaj la mănăstirile din Neamţ. Şi pelerinajul s-a împlinit după cum a fost stabilit, în zilele de 19 şi 20 aprilie 2017.
Pentru o comunicare mai rapidă, tinerii au creat şi o pagină de facebook. Aici îşi lansează gândurile spre a fi apreciate sau criticate, aici se fac propunerile de activităţi, se postează fotografii şi se scriu impresii după întâlnirile din fiecare sâmbătă. Duminica, tinerii vin în jurul stranei, citesc psalmii Utreniei şi cântă împreună spre slava lui Dumnezeu, dar şi spre bucuria părintelui, care, aşa cum a mărturisit, „întinereşte printre ei“. Enoriaşii îşi văd acum copiii crescând în preajma Bisericii lui Hristos.
Pornind în zori din Drăguşeni, cei 20 de prieteni au vizitat Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou“ de la Suceava, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Neamţului, Casa Memorială „Ion Creangă“ din Humuleşti, Zimbrăria de la Neamţ. Toate în atmosfera de bucurie a Săptămânii Luminate.
Vecernia de la Cărbuna şi apoi cina la care am fost invitaţi cu drag de către părintele Elefterie au fost o nouă experienţă. Dar ziua nu s-a încheiat. Înainte de odihnă tinerii l-au invitat pe părinte pentru a se bucura împreună de jocurile copilăriei.
A doua zi călătoria a continuat „pe urmele Sfinţilor Nemţeni“. Mănăstirile Neamţ, Sihăstria, Secu, Agapia şi Varatic s-au derulat înaintea ochilor noştri, imaginile fiind acompaniate de vocea părintelui care a avut şi rolul de ghid.
Reîntorşi acasă, la despărţire, părintele a spus celor tineri: „Ne vedem sâmbătă la Vecernie (n.r. astăzi), iar apoi la un suc pentru a discuta programul pentru luna care vine“. (Andrei Mocanu - ASCOR Iaşi)