Timp de patru zile, participanții au avut ocazia să se cunoască mai bine și să își exprime viziunea asupra modului în care este văzut rolul voluntarului, atât la nivelul comunității colegiului, cât și la nivelul societății.
Prima parte a fost dedicată unor sesiuni de cunoaștere și unor ședințe în plen prin care s-a urmărit o consolidare a echipei: „Am creat o echipă sudată. Un beneficiu major al timpului petrecut împreună a fost faptul că s-a pus accentul foarte mult pe cunoaștere. De asemenea, locul ales a sporit activitatea noastră, oferindu-ne posibilitatea de a ne apropia mai mult de noi și de a îmbina partea profesională cu cea religioasă”, a declarat Flavia Vlaișan, coordonator al comunității de fete.
Cea de-a doua parte s-a concentrat pe stabilirea obiectivelor fiecărei comisii a Colegiului, precum și pe conturarea unui calendar al activităților pentru anul academic următor. Alături de aceste direcții principale, pe parcursul sesiunilor s-a urmărit definirea și înțelegerea unor concepte importante pentru misiunea voluntarilor (cum ar fi cel de lider slujitor) și creionarea unui set de valori și principii care să ghideze activitățile viitoare ale comunității Colegiului „Sfântul Nicolae”.
Activitățile desfășurate pe parcursul acestor zile au fost încununate de participarea la slujbele săvârșite la mănăstirea aflată la poalele locului unde s-a nevoit Sfânta Teodora de la Sihla. Dimensiunea formativă a întâlnirii a fost completată de tihna momentului liturgic, sporind și mai mult comuniunea dintre membrii echipei prezenți la team building.
„Ce va rămâne lucrător pe viitor în cugetele noastre după acest team building este clar harul liniștitor pe care l-am primit în dar de la Sfânta Teodora. Am simțit din plin aura de sfințenie care înconjoară munții Sihlei și duhul de rugăciune continuă care îndeamnă sufletul omului la pace interioară. Suntem foarte recunoscători pentru această experiență unică ce ne-a permis să stabilim direcțiile comunității noastre de anul viitor și nădăjduim ca adierile de har pe care le-am simțit aici, la Sihla, să îndrepte corabia Sfântului Nicolae spre o cale bineplăcută lui Dumnezeu”, a mărturisit Vlăduț Ipate, coordonator al departamentului de voluntari.