Marşul a avut ca punct de plecare Liceul „Vasile Conta“, în jurul orei 16:00, apoi s-a desfăşurat pe bulevardele Mihai Eminescu şi Ştefan cel Mare, Piaţa „Adormirea Maicii Domnului“ şi Casa de Cultură „Ion Creangă“. Participanţii la acest act de mărturisire au avut mesaje pentru a susţine viaţa şi familia tradiţonală, iar elevii seminarişti au intonat cântări religioase. Pentru a marca acest act de curaj, susţinătorii au participat şi la un moment religios în Piaţa „Adormirii Maicii Domnului“, unde a fost rostit un fragment din acatistul Bunei Vestiri. Cei peste 500 de susţinători au mers pe esplanada Casei de Cultură pentru a imortaliza momementul printr-o fotografie de grup, după care au fost invitaţi la conferinţa „Darul sacru al vieţii“, susţinută de pr. prof. Bogdan Ailenei de la Parohia Grumăzeşti, care a reliefat câteva provocări negative ale vieţii şi familiei: războiul împotriva vieţii (planningul familial, avortul), cultura morţii prin tehnologie (jocuri, balena albastră), pornografia, dar şi celelalte patimi şi păcate care duc la îndepărtarea de poruncile Domnului.
„Daţi-mi o generaţie de mame bune şi voi schimba faţa lumii“
După susţinerea conferinţei, a luat cuvântul părintele Nicolae Axentioi, protoiereu al Protopopiatului Târgu Neamţ, care a precizat câteva aspecte cu privire la preţuirea vieţii, dar în special cu referire la chemarea şi importanţa mamelor, care ar putea schimba lumea, aşa după cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur: „Daţi-mi o generaţie de mame bune şi voi schimba faţa lumii“. Organizatorii au prezentat câteva momente artistice care au încântat pe cei prezenţi. Grupul catehetic de la Parohia Boiştea a interpretat cântecul „Marşul pentru viaţă“, coordonaţi de părintele Gheorghe Trofin, după care a urmat un moment de folk, prezentat de Filip Ana-Maria, intonarea unor cântări religioase de către grupul psaltic al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ.
La final, cei prezenţi au cântat imnul „Cuvine-se cu adevărat“, iar organizatorii au mulţumit domnului primar Vasile Harpa, Consiliului Local, conducerii Casei de Cultură, Jandarmeriei, Poliţiei locale şi tuturor celor care s-au implicat în buna desfăşurare a evenimentului.
Marşul pentru viaţă în oraşul Târgu Neamţ este la a V-a ediţie şi doreşte ca prin implicarea adolescenţilor şi a preoţilor, dar şi a celorlalţi susţinători să conştientizeze societatea de gravitatea păcatului pruncuciderii, dar şi cât de importantă este viaţa ca dar a lui Dumnezeu. Organizatorii evenimentului din oraşul de la poalele Cetăţii Neamţ au fost: Protopopiatul Târgu Neamţ, Departamentul Pro Vita, în parteneriat cu ATOR Târgu Neamţ, Casa de Cultură „Ion Creangă“, Seminarul Teologic „Veniamin Costachi“ Mănăstirea Neamţ, Seminarul Teologic „Sfânta Parascheva“ - Agapia, liceele şi şcolile din oraş şi împrejurimi, la care s-au adăugat parohiile şi ceilalţi participanţi. (Pr. Constantin Cristian Andron, Pr. Vasile Cristian Marian)