Slujba arhierească a fost una deosebită, numeroși credincioși împărtășindu-se cu Sfintele Taine. Întrucât Liturghia Darurilor mai-înainte-sfinţite este săvârşită sub semnul pocăinţei, veşmintele preoţilor slujitori au fost de culoare neagră, cernite. Răspunsurile la stană au fost date de corul parohial, format în majoritate din copii și adolescenți, iar din soborul slujitor a făcut parte și părintele Lucian Leonte, protoiereul Protopopiatului Botoșani.
În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a făcut referire la învierea lui Lazăr și la învierea sufletească a fiecăruia dintre noi: „Fiecare dintre noi îl întruchipăm și îl actualizăm pe Lazăr din Evanghelie. Sfântul Lazăr avea două surori: Maria, semn al rugăciunii, și Marta, semn al faptelor bune. Suntem chemați astfel să avem și noi aceste două surori în viața noastră – rugăciunea și faptele bune – prin care ne putem mântui. Întocmai cum Maria și Marta L-au chemat pe Mântuitorul atunci când Lazăr murise, tot așa rugăciunea și faptele bune săvârșite îi vestesc Domnului că, din cauza păcatelor, suntem morți sufletește și că avem nevoie de El să ne învie”.
După alocuțiunile de final rostite de pr. protopop Lucian Leonte și de pr. paroh Dan Irimia, credincioșii prezenți, conform tradiției, au primit binecuvântare de la IPS Părinte Mitropolit Teofan.