De această dată și-au îndreptat pașii spre două medii liceale vocaționale: Seminarul Teologic Liceal „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț și Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva” de la Mănăstirea Agapia. În cadrul orelor de predare studenții au realizat mai multe activități care au avut rolul de a transmite elevilor seminariști informații utile cu referire la profilul profesional al asistentului social, la rolul pe care poate să îl îndeplinească asistentului social în viața fiecăruia dintre noi, la un moment dat, cât și informații clarificatoare despre serviciile sociale și unde sunt acestea localizate pentru a fi identificate și accesate cu ușurință. Orele de asistență socială au avut un dinamism aparte, elevii, studenții și profesorii au interacționat și au descoperit multiple roluri care le-au atribuit, în ultimă instanță, asistentului social.
Prin intermediul primelor două activități s-au familiarizat cu tipurile de servicii sociale, cu definirea și tipologia problemelor sociale, au identificat cadrul general în care elevii pot primi suport prin intermediul serviciilor sociale și au clarificat aspecte legate de situațiile generatoare de risc și vulnerabilitate socială. De asemenea, au evidențiat și descris aria bogată a posibilităților de angajare profesională și specializată a asistentului social (DGASPC-urile și Serviciile publice de asistență socială, spitalele și departamentele de urgență din spitale, școlile, școlile speciale, primăriile, grădinițele și grădinițele speciale, centrele de zi, centrele pentru protecția copilului, ONG-urile etc ). Prin intermediul jocului de la finalul orei de asistență socială au descoperit și concluzionat împreună că: asistentul social este specialistul care te ajută să ajungi la echilibru atunci când ai probleme sociale, emoționale, probleme sufletești și de natură economică; asistentul social este cel mai potrivit profesionist pentru a te ajuta să găsești și să utilizezi resursele interioare și exterioare pentru ca la un moment dat să devii capabil să te ajuți singur; asistentul social te poate ajuta să ieși dintr-o situație care îți pune viața ta și a familiei tale în pericol; asistentul social este profesionistul care te poate ajuta să îți dezvolți strategii care să determine ieșirea din situațiile problematice; asistentul social este profesionistul care te poate ajuta să găsești momentele de bucurie, realizare și împlinire din viața ta etc
Specificăm faptul că ora de asistență socială este un proiect inițiat și finanțat de către ASproAS și Centrul de Formare și Evaluare în Asistența Socială (CFCECAS) cu scopul de a promova serviciile sociale, precum și suportul oferit de către asistentul social elevilor din școli și licee. "Mulțumim ASproAs și Centrului de Formare și Evaluare în Asistența Socială pentru oportunitatea oferită; mulțumiri și recunoștință pentru încrederea acordată datorăm Doamnei Conf. univ. dr. Ana Rădulescu, Director General al ASproAS și Vice Președinte European al IFSW (Federația Internațională a Asistenților Sociali). Nu în ultimul rând, gânduri de mulțumire și recunoștință îndreptăm către Părintele Profesor Ioan Mihoc, Director al Seminarului Teologic Liceal ”Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamț pentru primirea călduroasă si primenirea sufletească, Doamnei Profesor Asofiei Monica Directorul Liceului Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva” de la Mănăstirea Agapia pentru ospitalitate și le dorim să aibă cât mai mulți elevi iubitori de Dumnezeu, inimoși și dăruiți principiilor și valorilor creștine. Mulțumim elevilor pentru implicarea totală și feedback-urile de final. Mulțumim studenților de la Specializarea Teologie Ortodoxă Asistență Socială: Rebeca Pîșlac, Andrei Nicolae și Petronela Boțu. A fost o experiență de neuitat, care ne-a îmbogățit pe toți" ne-a declarat monahia lect. univ. dr. Polixenia Nistor.