Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Uda-Tătăruși, Protopopiatul Pașcani. Cu acest prilej, ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și l-a hirotonit întru preot pe diaconul Gheorghiță Sturzu, noul slujitor al comunității parohiale.
După hirotonia noului preot, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură în care a explicat sensurile Evangheliei de astăzi și a evidențiat importanța Tainei Hirotoniei:
În biserică, întâlnindu-te cu Dumnezeu, ești chemat la o schimbare, ești chemat la a-ți trăi cu onestitate viața și a-ți trăi cu adevărat credința. În biserică, iubiți credincioși, intrăm nu doar ca să ne izbăvim de necazuri sau de boli, sau doar ca să ne meargă bine, ci, în primul rând, ca să-L cunoaștem pe Dumnezeu. Și trebuie să înțelegem că încă din viața aceasta putem să-L cunoaștem pe Dumnezeu și putem să trăim o viață curată, o viață cu onestitate, o viață așa cum Dumnezeu ne cere să o trăim. Nu pentru că am aduce un folos lui Dumnezeu prin aceasta, ci pentru că este singurul chip prin care omul poate fi cu adevărat fericit și să-L cunoască pe Dumnezeu. Cum a spus tânărului care a venit spre El cu întrebarea: ce să fac ca să am viață veșnică: «Știi poruncile»: să iubești pe Dumnezeu cu toată inima ta, să nu iei numele lui Dumnezeu în deșert, să cinstești pe părinții tăi, să nu ucizi, să nu furi și toate celelalte porunci pe care Domnul le-a descoperit poporului Israel. În toate aceste porunci, atunci când omul are inimă curată, va crește, va cunoaște pe Dumnezeu și va înțelege că în viața aceasta Dumnezeu pune în suflet o pace și o putere pe care nimic din lumea aceasta nu le poate lua. Nu ne promite Dumnezeu că nu ne vom îmbolnăvi și noi ca toți ceilalți oameni, că nu vom trece prin crize. Nu ne făgăduiește Dumnezeu că va fi pace pe pământ desăvârșită, dar orice criză și orice boală va fi asupră-ne, o vom duce altfel, cu altă putere, cu adevărată nădejde. Și rugăciunea celui drept poate să oprească și război, și boală, și suferință.
Scurt istoric
În anul 1952, la cererea credincioșilor aflați sub păstorirea preotului Ioan Bădărău, paroh în satul Iorcani, Înaltpreasfinţitul Sebastian Rusan, Mitropolitul Moldovei, a dat binecuvântarea pentru construirea unui locaș de cult în satul Uda, pe terenul donat de protosinghelul Vasian Iosub, egumenul Schitului Icoana – Neamț. Biserica a fost construită din lemn, pe temelie de piatră, în anul 1955, la sfințire, primind hramul „Nașterea Maicii Domnului”.