La începutul slujbei, Preasfințitul a citit rugăciunile de dezlegare. După pericopa Evanghelică a ținut un cuvânt de învățătură:
Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de harul și mărturia unui eveniment istoric, acela în care, cu șapte zile înainte de pătimirea Sa, Domnul a fost întâmpinat, așa cum erau întâmpinați împărații biruitori când intrau într-o cetate. Împăratul care intra pe mânz de asină, intra cu gândul de a pune capăt războiului, o intrare prin care Domnul vrea să transmită un mesaj, la fel și când îl înviază pe Lazăr cel mort de patru zile. Atunci lumea se împarte în cei care cred și cei care nu cred. Domnul vine cu pace și nu face nimic pentru a-l înfricoșa pe om. Nu a venit Dumnezeu ca să desființeze moartea, ci pentru a arăta că este mai presus decât puterea morții și că vestea învierii și fericirile pe care le descoperă sunt adevărate, că într-adevăr și noi vom învia, că într-adevăr Dumnezeu are putere în orice criză a lumii acesteia, fie boală, fie război, fie moarte.
Preasfințitul a apreciat activitatea duhovnicească și administrativă la această parohie, implicarea activă a credincioșilor la slujbă și răspunsurile corului de la strană, dirijat de preoteasa Veronica Leonte.
Părintele Lucian Leonte a mulțumit Preasfințitului Nichifor Botoșăneanul pentru bucuria duhovnicească a acestei frumoase slujbe și i-a oferit în dar o cruce de binecuvântare.
Credincioșii au participat în număr mare și cu mulțumire la această slujbă, primind binecuvântarea arhierească, iar la final au primit fiecare crenguțe binecuvântate de salcie, ducând în casele lor mângâierea și pacea rugăciunii.