În cuvântul său, părintele a prezentat câteva aspecte ale colaborării și comuniunii între credincioșii Bisericii Ortodoxe:
A fi împreună în rugăciune este specific creștinilor, iar Taina Sfântului Maslu este un bun exemplu al faptului că atunci când se adună mai mulți preoți și credincioși, rugăciunea este mai puternică. Puterea rugăciunii stă în unitatea celor care se roagă. Mântuitorul ne învață un fapt fundamental: „Acolo unde sunt adunați doi sau trei în numele Meu acolo sunt și Eu”. (…) Este un pericol singurătatea omului ca persoană, dar este un pericol și singurătatea ca stare permanentă. Comuniunea înseamnă a te simți unit cu cel asemenea ție.
După conferința susținută, a urmat o serie de întrebări care au adus la suprafață aspecte ale colaborării între credincioși și au arătat că această credință pe care o avem ne unește cu oameni din alte locuri, uneori străini. Prezent ca invitat la acest eveniment a fost Ștefan, un student ortodox din Kenya, care a mulțumit tuturor pentru primirea făcută. Clericul invitat a subliniat comuniunea de credință care există între ortodocșii din alte țări și cei din România, prin faptul că împărtășesc aceeași credință și săvârșesc aceeași liturghie și aceleași Sfinte Taine, având același țel: mântuirea sufletului.
Prezenți la slujba Sfântului Maslu au fost credincioși din Parohia „Sfinții Voievozi” Cozmești din împrejurimi, precum și preoți din Cercul misionar „Sfântul Ierarh Spiridon”, împreună cu părintele președinte de cerc. Serile duhovnicești sunt organizate în cadrul cercurilor misionare din cadrul Protopopiatului Iași II, cu sprijinul părintelui protopop Marius Daniel Profir și prin îndrumarea și colaborarea cu părintele misionar protopopesc Neculai Dorneanu. (Pr. Iulian Andrei)