Seara cărţilor deschise organizată de ASCOR Iaşi

Arhiepiscopia Iașilor Aprilie 2, 2017

Autor la rândul său, domnul Constantinescu a plecat în prezentarea sa de la situaţia din prezent, îndreptându-se către trecut şi apoi către viitor, tot aşa cum privirea noastră cade mai întâi pe tulpina unui copac, apoi spre rădăcinile sale, întrebându-ne de unde vin, şi abia apoi spre coroană, urmărind drumul ei spre înalt. Pornind de la Galenius, urmat de medicii iluştri ai perioadei moderne şi contemporane din spaţiul românesc îndeosebi, dintre care s-a evidenţiat doctorul Grigore T. Popa, scrierile sale îşi au sămânţa undeva în istoria îndepărtată a medicinei.

De ce? Pentru că doctorul Grigore T. Popa, fiind preocupat în egală măsură de medicină şi teologie, a arătat, prin activitatea şi viaţa sa, că la baza dezvoltării noastre ca oameni stă colaborarea dintre creier şi inimă, dintre credinţă şi ştiinţă. Acest echilibru dintre minte şi suflet poate fi întreţinut prin acţiune şi implicare.

Prin ecoul personalităţii puternice a doctorului Grigore T. Popa, ne deplasăm uşor pe axa timpului, către viitor, şi astfel, în cea de-a doua parte a intervenţiei sale, invitatul întâlnirii, doctorul Richard Constantinescu oferă câteva exemple de cărţi care conţin modele de existenţă în epoca digitală, modele pentru tineri. Pe aceştia, invitatul îi îndeamnă să depăşească „zidurile“ universităţilor şi să se implice în viaţa comunităţii din care fac parte.

Cu o nouă listă de lectură, cu modele de urmat în minte şi cu dorinţa de implicare, aşteptăm cu nerăbdare următoarea ediţie a serii cărţilor deschise şi a următoarelor evenimente culturale organizate de ASCOR Iaşi. (Andreea Gabor - Departamentul Media - ASCOR Iaşi)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri