După cum precizează Agenția de știri Basilica.ro, slujba de sfințire va avea loc duminică, 5 august 2018, începând cu ora 08:00, după care va fi oficiată Sfânta Liturghie.
Schitul de maici a fost ridicat în apropierea casei natale a Sfântului Ioan Iacob și va funcționa în subordinea Mănăstirii Vorona.
Sfântul Ioan Iacob s-a născut în 23 iulie 1913 în Crăiniceni, localitate care a fost inclusă din 1968 în satul Horodiștea, comuna Păltiniș. Rămas orfan de mic, a fost crescut de bunica sa Maria, iar mai apoi de unchiul său Alecu Iacob, care l-a ajutat să continue gimnaziul şi liceul. În anul 1933, intra în obştea Mănăstirii Neamț, condusă atunci de viitorul Patriarh al României, Nicodim Munteanu, unde peste trei ani a fost tuns în monahism cu numele de Ioan. Pleacă în Ţara Sfântă unde trăieşte mai întâi ca pustnic, iar după doi ani intră în Mănăstirea Sfântul Sava. În anul 1947 a fost hirotonit preot şi instalat egumen al Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul de pe Valea Iordanului, unde a rămas până în anul 1952. Ultimii opt ani din viață i-a petrecut într-o peșteră greu accesibilă, numită Sfânta Ana, din apropierea Mănăstirii Sfântul Gheorghe Hozevitul. A murit în 5 august 1960, la vârsta de 47 ani. La 20 de ani de la trecerea sa la cele vesnice, i-a fost deschis mormântul unde i s-a găsit trupul plin de mireasmă. Acesta a fost așezat spre închinare în biserica Mănăstirii Sfântul Gheorghe Hozevitul.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul Sfinţilor în 20 iunie 1992, sub numele de Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ, având zi de prăznuire 5 august, data trecerii sale la Domnul.
În data de 31 ianuarie 2016 a avut loc proclamarea cinstirii ca Sfânt a Cuviosului Ioan Iacob în Patriarhia Ierusalimului.