„Această campanie este necesară pentru a lărgi cercul de acceptare pentru persoanele cu afecțiuni craniofaciale și dizabilități fizice și totodată pentru sensibilizarea semenilor cu privire la provocările cu care se confruntă zilnic acești copii. Consider că această campanie are dublu scop: pe de o parte, oferim copiilor cu aspect diferit oportunitatea de a-și exprima cu încredere potențialul maxim în contextele sociale pe care le întâlnesc, precum și șansa de a se bucura de acceptarea și integrarea de care beneficiază toți copiii (sunt acceptați pentru ceea ce sunt). Pe de altă parte, campania oferă o resursă de dezvoltare personală chiar și pentru copiii tipici, care sunt provocați să conștientizeze și să accepte faptul că dincolo de orice chip există o inimă care dorește să ofere și să primească iubire asemenea lor”, a declarat doamna preoteasă Carmen Achirei, inițiator al campaniei și mămica Ioanei, o fetiță de cinci ani cu malformații craniofaciale.
În cadrul campaniei „Dincolo de fiecare chip există o inimă!” va fi alcătuit un ghid dedicat părinților care au copii cu deficiențe fizice și o mini serie de clipuri video cu recomandări pentru părinții care au copii tipici. Vor avea loc mai multe activități dedicate elevilor ieșeni, sub denumirea „În papucii unui copil special”, dar și ateliere de lectură dedicate copiilor mai mici. Un alt obiectiv important este lansarea unui grup suport pentru părinții care au copii cu deficiențe fizice.
„Am ales ziua de 9 martie pentru a lansa această campanie pentru că astăzi ne amintim de cei 40 de mucenici, tineri care ne aduc înaintea ochilor ideea de jertfă și de răbdare. Copiii cu dizabilități fizice și cu aspect diferit sunt de cele mai multe ori stigmatizați de cei din jur și de aceea creșterea lor presupune o jertfă și multă răbdare, din partea lor, dar și a părinților lor. Ne dorim ca acest lucru să fie înțeles de cât mai multă lume și împreună să le arătăm acestor copii speciali că sunt priviți cu dragoste, înțeleși și acceptați”, a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonator al proiectului „Dincolo de fiecare chip există o inimă!”.
Prin Centrul de Prevenție și Informare, Departamentul Pro Vita își propune să ofere publicului diferite instrumente informative utile care pot salva, proteja sau îmbunătăți viața.