Zeci de stareți, părinți profesori de la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț și clerici din împrejurimi s-au adunat dimpreună cu mulțimea venită din întreaga țară pentru a participa la slujbele oficiate în memoria părinților duhovnicești care au viețuit și s-au ostenit la Mănăstirea Sihăstria Neamțului. Sfânta Liturghie și slujba Parastasului au fost oficiate de PS Părinte Episcop Ignatie, delegatul Părintelui Mitropolit Teofan.
În cuvântul de învățătură, Ierarhul Hușilor a evidențiat trăsăturile duhovnicești ale părinților pomeniți: „Facem pomenirea a trei mari duhovnici, care prin viața lor, prin scrierile lor, prin gândurile, prin sfaturile pe care le-au dat, ei n-au făcut altceva decât să înduhovnicească țara noastră, să o umple de lumină, să o umple de mireasma cea plăcută a faptelor bune. Fiecare dintre ei are un mesaj pe care ni-l putem asuma. Părintele Cleopa ne dădea următorul îndemn: niciodată să nu sfătuiești pe cineva dacă tu nu ai făcut ceea ce îndemni, ceea ce tu sfătuiești. Întâi este experiența și apoi este cuvântul despre ceea ce tu ai trăit. Părintele Paisie ne spune că tăcerea este un mare dar. Tăcerea este cea care ne ajută să nu mai bârfim, să nu osândim și ne învață rugăciunea. Părintele Ioanichie ne vorbește despre liniște, liniștea Duhului Sfânt, liniștea inimii. Este singura care poate să spulbere toată agitația, frământarea, conflictul nostru interior”.
După sfârșitul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Parastasului, unde clericii au înălțat rugăciuni pentru sufletele părinților nemțeni. De asemenea, deoarece ne aflăm în perioada Postului Nașterii Domnului, credincioșii au fost colindați la final de Părintele Episcop, iar părintele stareț Arsenie Popa i-a dăruit, în semn de mulțumire pentru întreaga slujire, o pictură cu chipul Cuviosului Paisie Olaru.
După slujbele săvârșite în Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din incinta ansamblului monahal, mulțimea prezentă s-a îndreptat spre cimitirul mănăstirii, unde au fost citite rugăciuni la mormintele duhovnicilor.