Momente istorice în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Comarna de Sus, unde duminică IPS Mitropolit Teofan, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a noului paraclis. După ce clericii și credincioșii au mers în procesiune în jurul paraclisului, Părintele Mitropolit a binecuvântat și a pecetluit Sfânta Masă din Sfântul Altar. În continuare, cei prezenți s-au rugat la Sfânta Liturghie săvârșită pe un podium special amenajat în curtea sfântului locaș.
Purtătoare de viață este masa Sfântului Altar, pentru că în biserică se săvârșesc toate cele ale vieții, de la leagănul Botezului până la înmormântare, înmormântare care nu este moarte, ci o trecere de la o viață la viața cea veșnică. Sfânta Masă din Sfântul Altar este, de asemenea, împodobită ca un palat împărătesc, ca Raiul cel dumnezeiesc. Sfântul Altar, în general, este izvor de Înviere, precum mormântul din Ierusalim. De ce este izvor de Înviere? Pentru că acolo, în altar, pe Sfânta Masă se slujește Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, izvor al Învierii, pentru că Sfintele Taine cu care ne împărtășim sunt spre viață veșnică. Noi astăzi (duminică n.red.), aici, o săvârșim în mod special afară, dar nu am fi putut face acest lucru dacă nu am fi luat Sfântul Antimis de pe Sfânta Masă, a subliniat IPS Părinte Mitropolit Teofan în cuvântul de învățătură.
În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Marius Ionuț Pădurariu a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Albești, Protopopiatul Pașcani, județul Iași.
La final, pentru meritele deosebite, precum și pentru osteneala ade-a lungul timpului, părintele paroh George Alexandru Hurjui a fost hirotesit întru iconom stavrofor, iar ctitorii paraclisului au primit distincții de vrednicie.
După săvârșirea Sfintei Liturghii, IPS Părinte Mitropolit Teofan a pus piatra de temelie pentru noua biserică parohială din Comarna de Sus și au binecuvântat așezământul parohial, ridicat în apropierea sfântului locaș proaspăt târnosit. Așezământul a fost construit între anii 2013-2021 și cuprinde casa praznicala la parter, cu sală praznicală, hol, oficiu, baie și casa parohială la etaj, cuprinzând patru dormitoare, hol, baie, bucătărie și cameră de zi. Așezământul a fost construit la inițiativa și sub coordonarea preotului paroh George - Alexandru Hurjui, prin jertfa și dăruirea credincioșilor din parohia Comarna de sus, precum și cu sprijinul autorităților locale.