Programul evenimentului va fi următorul: ora 07:30 – primirea Preasfințitului Părinte Episcop Nichifor, 08:00 - 09:00 – Sfinţirea bisericii, 09:00 - 11:00 – Sfânta Liturghie.
Începutul zidirii noii biserici din Broșteni s-a făcut la iniţiativa enoriaşilor parohiei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în anul 2000. Terenul a fost donat de Gheorghe și Elena Aramă din satul Iacobeni, iar locul a fost sfinţit la sărbătoarea Bunei Vestiri din anul 2000 de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la acea vreme Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, paroh fiind preotul Ioan Amarandei. Astfel, s-a turnat radierul bisericii, pentru ca apoi lucrările să fie reluate în anul 2007, sub coordonarea preotului Mihai Ovidiu Mancaş, numit paroh în anul 2005. Planul și documentația bisericii au fost întocmite în anul 2013, sub îndrumarea arhitectului Anca Elena Vasile. Proiectul de pictură a fost realizat de pictorul Mihai Chiuaru, iar lucrarea a fost atribuită pictorului Sergiu Gheorghiță Vatamaniuc. Catapeteasma și mobilierul din interior au fost sculptate de domnul Ioan Hantar din satul Grumăzești, județul Neamț, iar icoanele de pe aceasta au fost realizate de pictorul Cătălin Simiciuc.
Toate aceste lucrări, precum și împodobirea bisericii cu sfintele odoarele de trebuință slujirii Sfintelor Taine, s-au împlinit sub coordonarea preotului paroh Mancaș Mihai Ovidiu, cu jertfa credincioșilor din parohie, din județ, dar și din alte zone ale țării și de peste hotare. Sprijin financiar și logistic, pe parcursul întregii perioade de realizare a lucrărilor, a fost oferit din partea epitropului Mihai Moraru, din partea lui Liviu Bălănici și Ștefan Holicov, a lui Mihai Guradeschi și, nu în ultimul rând, din partea familiei dascălului Ioan Ionescu, în special a maicii Arsenia de la Mănăstirea Saon, județul Tulcea. Acestora li s-au adăugat instituții administrative, locale și centrale ale statului român.