Cu binecuvântarea IPS Teofan, tinerii din cor au pornit duminică, 7 ianuarie, după Sfânta Liturghie, spre localitatea Donduşeni, unde au susţinut un concert de colinde şi cântece patriotice, dedicat sărbătorii Naşterii Domnului (pe stil vechi) şi centenarului Marii Uniri. Printre cei care au bucurat pâna la lacrimi pe spectatorii din sala Casei de Cultură s-au numărat şi interpreţii botoşăneni de muzică populară Mariana Ichim Hodan şi Marian Hatman. Părintele protopop de Donduşeni, Sergiu Maritoi, a interpretat două colinde alături de tânărul Constantin Belecciu şi alţi 4 băieţi din Corul „Sf. Ioan Iacob Hozevitul“.
Luni, 8 ianuarie, membrii corului, împreună cu cei doi interpreţi de muzică populară, au dat răspunsurile la strană în cadrul Sfintei Liturghii la Parohia Răzălăi, satul de baştină al Mitropolitului Iosif Naniescu. La sfârşitul slujbei, mai mulţi tineri ai locului au colindat pe oaspeţi, apoi a urmat un concert de colinde oferit gazdelor de membrii corului. Atmosfera din biserică a devenit intensă atât în timpul, cât şi după Sfânta Liturghie, mulţi dintre cei prezenţi având ochii în lacrimi de bucurie, în special când tinerii corului au cântat „Imn pentru Basarabia“ (Tatiana Stepa).
În decursul aceleiaşi zile, a avut loc un alt concert în localitatea Sloveanca de lânga Răzălăi. Pe scena Căminului Cultural au răsunat colinde, cântece patriotice, melodii populare, iar la final un colind al locului cântat de toţi spectatorii.
În semn de mulţumire pentru primirea atât de călduroasă, dirijorul Corului „Sf Ioan Iacob Hozevitul“, Gabriel Colorea, a oferit părintelui paroh Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, Mitropolia Basarabiei, drapelul României, corul înfrăţindu-se astfel cu a doua parohie din Republica Moldova, după cea din Climăuţi, la 28 august 2017. Un moment plin de emoţie care a stârnit lacrimi şi aplauze a fost atunci când părintele vicar a sărutat steagul primit şi a mulţumit oaspeţilor pentru bucuriile pe care le-au făcut comunităţilor de români.