Mulți dintre cei aproape 200 de vârstnici ce beneficiază de serviciile unității, dar și angajați ai instituției, au participat la slujba arhierească, iar la final s-au împărtășit cu Sfintele Taine.
În cuvântul de învățătură, IPS Părinte Mitropolit Teofan a subliniat faptul că un lucru esențial care aduce mulțumire sufletească omului este legătura sa cu Dumnezeu: „Omul încearcă și pare să-și găsească mulțumirea sufletească atunci când este sănătos și când își are familia lângă sine. Dar la o vârstă înaintată, în general, și sănătatea este șubrezită, și familia este departe. Și dacă și sănătatea ne este șubrezită, și dacă în general și membrii familiei ne sunt departe, ce oare ne mai poate împlini în sufletul nostru? Cred că sunteți de acord cu mine să spunem că legătura noastră cu Dumnezeu împlinește și suplinește și lipsa sănătății, și lipsa membrilor familiei în jurul nostru în chip permanent. Dumnezeu poate să umple golul sufletesc din viața omului și să creeze starea în care el să zică: «Da, nu mai sunt nici foarte sănătos, nu-i mai am nici pe ai mei împreună cu mine, dar Îl am pe Dumnezeu și lucrul acesta îmi dă foarte mare și multă putere în viașa mea»”.
La finalul Liturghiei, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei l-a hirotesit întru iconom pe părintele Constantin Ipatov, misionar de caritate la Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iaşi din luna decembrie a anului 2006. De asemenea, doamna manager a unității, Mihaela Frăsilă, a primit din partea ierarhului o distincție de vrednicie.
Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iaşi este un aşezământ pentru persoane vârstnice, care asigură, în regim instituţionalizat, condiţii corespunzătoare de găzduire şi de hrană, îngrijire personală şi medicală, activităţi de ergoterapie şi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială, asistenţă psihologică şi asistenţă spiritual religioasă. Unitatea are o capacitate de 216 locuri. Capela din incinta căminului, de aproximativ 35 metri pătrați, are hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și a fost sfințită în anul 2002 de către Preafericitul Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.