Tradiţionalei primiri cu pâine şi sare i-a urmat slujba de resfinţire, prin ungere cu Sfântul şi Marele Mir şi prin stropire cu apă sfinţită mai întâi la exterior şi continuând în interior, cu târnosirea noii Sfinte Mese și a veşmântului iconografic al locaşului de cult.
Ca o încununare a tuturor lucrărilor săvârşite, slujba de sfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârşită pe un podium special amenajat în vecinătatea bisericii.
După citirea hrisovului de sfințire de către Părintele Protopop Valentin Tofan a urmat cuvântul de mulțumire al părintelui paroh Romeo Gheorghe Leonte Pornind de la pericopa evanghelică a zilei, Înaltpreasfințitul Teofan a rostit un cuvânt de învățătură, în care a subliniat importanţa echilibrului între împlinirea cu dragoste a poruncilor lui Dumnezeu şi îndeplinirea cu bucurie a trebuinţelor omeneşti:
„Se cuvine să dăm lui Dumnezeu ceea ce se cuvine Lui și să dăm cezarului cele ce se cuvin a fi date cezarului. Rare cuvinte pot fi atât de folositoare, dacă sunt înțelese și urmate de noi, oamenii. Și anume, în viață să fii cu ochii atât la Dumnezeu, cât și la familia ta și la cei din jur. Să fii cu ochii la Dumnezeu, adică să-I dai Lui cele ce I se cuvin: rugăciune, post, spovedanie și milostenie. Iar apoi, să dai și cezarului cele ce se cuvin lui, adică familiei tale, casei tale, prietenilor tăi, cunoștințelor tale și celor cu care trăiești. Iar dacă omul reușește să îmbine aceste două lucruri, un mare echilibru ajunge să se împlinească în viața omului.[…] Pe măsură ce omul este mai atașat de familia sa, mai dedicat slujirii cu cinste în responsabilitatea pe care o are, Dumnezeu se bucură și, în cele din urmă, dobândim și Împărăția Cerurilor și ne bucurăm și pentru cele de aici, de pe pământ”.
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Romeo Gheorghe Leonte în semn de apreciere a eforturilor și activității rodnice desfășurate în ultimii ani.
Binecuvântarea ansamblului parohial a fost cel de-al doilea moment important al zilei, încununând lucrările de modernizare şi extindere a casei de prăznuire, de construcţie a unui nou altar de vară şi a unui nou monument pentru eroii satului.
Parohia Izvoare, care a funcționat ca filie până în anul 1997, își are începuturile în jurul anului 1912, când cele 40 de familii din această localitate au început demersurile pentru construirea unui lăcaș de cult. În anul 1970, biserica de lemn a fost refăcută, în parte cu zid, în parte cu lemn, sub coordonarea preotului Gabriel Nicolae, iar în anul 1991, pr. paroh Arcadie Gregorian a refăcut biserica aproape în totalitate, ea fiind resfințită pe 5 octombrie 1995 de către PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.
În anul 1997, sub păstorirea pr. Dan Ovidiu Cojan, parohia Izvoare a devenit de sine stătătoare, ea funcționând până atunci ca filie a parohiei Ciritei. Din luna decembrie a anului 2004, Parohia Izvoare este păstorită de pr. Romeo Leonte, sub a cărui supraveghere au fost efectuate lucrări de reparații atât în interiorul, cât și la exteriorul lăcașului de cult și a fost intensificat programul de slujbă și cateheză, prin pelerinaje, tabere de pictură și alte activități duhovnicești.