Evenimentul își ia energia, vibrația și ritmul din dragostea părintelui paroh Vasile Ciornovalic, care a reușit, alături de echipa de 23 de voluntari și 11 coordonatori dedicați și pasionați, să organizeze cea de-a V-a ediție a taberei.
Tabăra își propune să provoace participanții să înțeleagă care sunt reperele cu adevărat importante pentru a reuși în viață - prietenia, bucuria de a fi împreună, comuniunea cu Dumnezeu, Biserica - centrul comunității - și cum pot fi împlinite. În cadrul acestui eveniment, un moment aparte l-a reprezentat întâlnirea de vineri, 20 august a.c., cu reprezentanții ISU Iași. Dorința organizatorilor a fost să ofere participanților posibilitatea de a înțelege, și din altă perspectivă, cât de important este darul vieții și cum poate viața să fie salvată și ocrotită.
Coordonați de domnul plutonier adjunct Octavian Rață, cei patru membri ai echipajului – Cătălin Bălțătescu, Sergiu Panaite, Bogdan Boișteanu și Călin Bran - s-au bucurat să împărtășească din experiența lor cum se acordă primul ajutor și care trebuie să fie comportamentul uman în diferite situații de urgență. Atenția tinerilor, și în special al copiilor, a fost îndreptată și spre mașina de descarcerare și stingere, cu o capacitate de 500 de litri. La final, așa cum concluziona unul din membrii echipajului, „pompierii ieșeni au fost alături de micii salvatori”, oferindu-le această calitate ca pe o distincție.
Aceste întâlniri au ca punct de pornire Protocolul de prevenire semnat de Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean „Mihail Grigore Sturza” Iași, prin care Biserica se demonstrează un partener real de dialog social promovând temele cu adevărat importante pentru credincioși, așa cum este darul vieții și cum trebuie viața protejată și salvată atât din perspectivă creștină, cât din perspectivă socială și comunitară. (pr. Ciprian D. Ciuntu, responsabil P.S.I - S.U - Protopopiatul II Iași)