Numele atribuit se explică pe deplin pentru că voia cea bună, buna conlucrare, veselia, bucuria împreună slujirii și comuniunea cu cei mai tineri sunt trăsăturile ce au definit activitățile desfășurate în curtea parohială din Hârțești. Gândul unei împreună lucrări și a unei colaborări aflate la început, ne-au condus spre organizarea Taberei pentru copiii și tinerii din cele 2 sate cărora li s-au adăugat copii din Piatra Neamt, prieteni ai Parohiilor noastre.
Cu sprijinul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, cu suportul și întreaga colaborare a celor șase tineri foarte dedicați și implicați din cadrul ATOR Iași, în cele două zile de tabără, cei aproape 80 de copii și tineri, s-au rugat în cadrul Sfintei Liturghii, s-au jucat, au legat prietenii, au servit masa împreună, au învățat să folosească arcul și săgețile, au învățat dansuri noi, au pictat în cinstea anului centenar, au participat la Jocurile Olimpice, s-au înscris în vânătoarea de comori, au desfășurat activități de ecologizare, au creat în atelierele manuale (hand made), au primit noțiuni elementare de prim ajutor, au avut dialog „Tineri către Tineri”, s-au bucurat de întreaga atenție a voluntarilor și a ostenitorilor.
Au trăit, cu alte cuvinte, altfel de zile față de cele cu care sunt obișnuiți, departe de tehnologia „captivantă”, detașați de lipsurile cu care se confruntă familiile lor, departe de provocările și încercările ce îi înconjoară. Amintim, și pe această cale, faptul că cele două comunități, Hârtești și Itrinești, sunt două așezări cu un număr mic de locuitori, cu posibilități materiale reduse și cu risc mare de abandon școlar in rândul elevilor de orice vârstă.
Credem cu tărie că, această primă ediție a taberei este un început timid, dar bun și statornic pentru activitățile misionare din viitor, că am reușit, după umilele noastre posibilități, să punem bazele unei comunități pentru tineri și copii în care aceștia să învețe și să folosească in viitorul lor, valorile creștinești moștenite de la înaintași, să învețe cum și când să se roage, să folosească timpul într-un mod constructiv și să dobândească cunoștințe și abilități care să le asigure o dezvoltare sufletească și profesională sănătoasă, și, nu în ultimul rând, să realizeze că existe alternative la modul de viață cu care sunt obișnuiți.
Mulțumim tuturor celor ce s-au ostenit cu organizarea, mai ales gazdelor din Hârtești pentru ospitalitate și munca depusă, voluntarilor prezenți pentru implicare, tuturor celor ce ne-au sprijinit material sau cu produse alimentare ( în special Parohiei Mărgineni I, părintelui Ciocănel Gheorghe, Prs. Elena și primarului comunei Mărgineni, Vasile Rotariu, pentru daruri), cu alte cuvinte, tuturor prietenilor celor două parohii care răspund prezent și afirmativ la solicitările noastre! Slavă lui Dumnezeu pentru toate! (Pr. Amarinei Ciprian - Parohia Itrinești, Pr. Tănăselea Cosmin Ioan - Parohia Hârtești)