La acest eveniment au participat 41 de copii din unsprezece localități din județul Iași: Șerbești, Coropceni, Satu Nou, Poiana, Pocreaca, Schitu Duca, Dumitreștii Gălății, Lețcani, Holm, Bâcu și din municipiul Iași.
Juriu de ediția jubileu a fost alcătuit din: Prof. Univ. Dr. Cristina Ghiciuc, Prof. Gheorghe Vartic (scriitor, poet și publicist), Geanina Radu (profesor de canto și pian la Școala Populară de Arte din Iași), Alina Apostol (primarul comunei Ciortești), Grigore Corciovă (primarul comunei Schitu Duca), Mirela Cârligeanu (reprezentantul Protopopiatului Iași III), Doru Popuțoaia (consilier al parohiei Dumitreștii Gălății).
Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: poezie laică și religioasă, iar cei 41 de copii au fost repartizați pe câte două grupe de vârstă: mari și mici.
În timpul deliberării câștigătorilor, Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bâcu – Ipatele a susținut un mini-concert de excepție, interpretând o suită de cântece populare din cinci regiuni românești și un colaj din melodiile compozitorului Marius Țeicu. Publicul a mai fost animat și de melodiile interpretate de Karina Ciobanu, Alexandra Parasca și, respectiv, Florin Ursu.
În urma deliberării au fost acordate 8 premii III, 8 premii II, 16 premii I și câteva diplome speciale.
La final s-au decernat și cele trei trofee ale Festivalului. Astfel Irimia Ștefan din Șerbești, cu poezia „Movila lui Burcel” de Vasile Alecsandri, a primit Trofeul Organizatorului; Bejenaru Andra din Dumitreștii Gălății, cu poezia „Regina ostrogoților” de George Coșbuc, a primit Trofeul Constantin Străchinaru; iar Parasca Ioana-Gabriela, din Dumitreștii Gălății, cu poezia „Cântecul Potirului” de Nichifor Crainic, a primit Marele Trofeu.
La final, organizatorul evenimentului – părintele Gabriel Merișescu a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea festivalului, dar și sponsorilor: domnului Dan Farcaș, cel care două ediții la rând a oferit toate premiile copiilor, Primăria comunei Schitu Duca prin domnul primar Grigore Corciovă.