Ediția aceasta, juriul a fost format din: Sofia Timofte, scriitor de poezie religioasă, Ion Muscalu – scriitor și istoric, Parascheva Burduja - compozitor și textier de muzică ușoară, prof. dr. Cristina Ghiciuc - cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, și Alina Apostol - primar al comunei Ciortești.
Evenimentul a început cu un moment de reculegere în amintirea regretatului scriitor Constantin Străchinaru, iubitor al acestui eveniment. Sfârșitul concursului a adus bucurie pentru toți copiii, fiecare în parte fiind răsplătit cu diplome, trofee și dulciuri. Au fost împărțite 24 de cupe, reprezentând premiile I, II și III, dar și două trofee: Marele Trofeu al juriului, câștigătoarea premiului fiind din localitatea Dumitreștii Gălății, și Trofeul Organizatorului. Pe tot parcursul concursului, copiii au fost serviți cu tartine, băuturi răcoritoare și înghețată, oferite de sponsori și binefăcători.
Anul acesta au participat copii din zece localități și parohii: Parohia Holm din Podu Iloaiei, Parohia Schitu Duca, Dumitreștii Gălății, Poiana, Pocreaca, Slobozia – Schitu Duca, Satu Nou – Schitu Duca, Coropceni, Șerbești și orașul Iași.
Marele Trofeu al juriului a fost decernat pentru poezia „Moartea Căprioarei” - Nicolae Labiș, recitată de Irimia Codruța Elena, în vârstă de 17 ani, iar Trofeul Organizatorului a fost câștigat de Moise Lorenzo, de 8 ani, din Iași, care a recitând poezia „Te caut, Iisuse”.
La încheierea festivităților, părintele protopop Mihail Rusu, președintele de onoare al festivalului, a lansat o provocare organizatorului, părintelui Gabriel Merișescu, ca următoarea ediție să includă și cântec popular românesc. La această propunere, anul viitor, evenimentul va purta numele „Poezie și cântec în glas de copil”.