Obiectivele acestei întâlniri au fost închegarea echipei de coordonare şi a relaţiilor între membrii voluntari activi, pregătirea unui calendar de activităţi pentru semestrul al II-lea şi găsirea unei hărţi de motivare a fiecărui membru din comunitate.
Programul intens al întâlnirii s-a desfăşurat în ziua de sâmbătă, 23 februarie, mentorii împreună cu membrii comunităţii atingând următoarele direcţii: dezvoltarea unei sesiuni de feedback pentru a descrie activitatea din primul semestru, dar şi pentru a simţi pulsul din viaţa comunităţii CSN şi a găsi soluţionări pe baza evaluărilor ce pot aduce îmbunătăţiri prin implicarea directă a fiecărui membru; un exerciţiu de visioning cu tema „Unde văd Colegiul «Sfântul Nicolae» peste 5 ani?”, unde toţi participanţii au desenat viziunea lor în timp despre cum vor evolua lucrurile şi ce visuri îndrăzneţe se pot atinge împreună; participarea în cadrul unei prezentări dezvoltate de părintele Lucian Filip, în care s-au descoperit cele trei tipuri de implicare în cadrul acţiunilor de voluntariat: implicare afectivă, normativă şi contextuală; participarea în cadrul unui joc intitulat „Durău Bound”, o combinaţie între vânătoare de comori şi orientare de noapte, în care participanţii au lucrat pe echipe şi au îndeplinit mai multe task-uri, realizând cât de importantă este implicarea fiecărui concurent şi lucrul în echipă.
„«Făurar 2019», pentru mine, a reprezentat un moment cheie în activitatea de voluntariat. Dacă până la acest team building eram oarecum plafonat şi nu mai vedeam întreaga sumă de beneficii aduse de acţiunile de voluntariat în viaţa mea şi a celorlalţi, azi pot spune că a venit primăvara pe strada voluntariatului şi a sufletului meu. Activităţile desfăşurate în cadrul «Făurar 2019» ne-au ajutat să ne descoperim, să consolidăm prietenii, ne-au motivat să tindem spre idealuri mai mari decât cele de până acum, dar şi să fim dedicaţi, asumaţi şi să progresăm. Prin implicarea în activităţile de voluntariat, eu cred că societatea actuală are şanse să fie în armonie, atât om cu om, cât şi om - natură. Îndrăzneşte să visezi la o lume mai bună, fii voluntar!”, ne-a împărtăşit Cătălin-Iulian Vasiliu, membru al Colegiului „Sfântul Nicolae”.
A doua zi, duminică, 24 februarie, toţi participanţii s-au reîntâlnit la Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Buna Vestire” - Durău, în cadrul căreia membri ai Colegiului au dat răspunsurile la strană. (Cristian Butnărașu, referent al Colegiului „Sfântul Nicolae”).