Beneficiarii activităţii au fost, pe de o parte, un grup de 20 de copii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Comarna, iar pe de altă parte, bătrânii de la Căminul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Bucium. Sub coordonarea doamnei director Alina Profir, copiii au pregătit mărţişoare şi felicitări pentru 130 de bătrâni de la centru. Însoţiţi de membrii colegiului care au împărţit flori tuturor beneficiarilor centrului, copiii au oferit darurile bătrânilor. Pe lângă acest moment, voluntarii colegiului au pregătit şi un moment artistic format din cântece la chitară. Acestora li s-au alăturat şi elevii Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă”, sub coordonarea profesoarei Nina Munteanu.
La finalul activităţii, Dana Mihai, director al Căminului de bătrâni „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, ne-a declarat: „Aducem cele mai sincere şi calde mulţumiri tuturor celor care, în data de 8 martie, prin prezenţa dumnealor şi surprizele oferite bunicilor centrului, au transmis emoţia acestei zile încărcate de o deosebită semnificaţie. În speranţa menţinerii si întăririi colaborării cu dumneavoastră, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie”.
După încheierea activităţii la centru, copiii au fost răsplătiţi pentru efortul lor cu o vizită la Palatul Culturii, diplome de participare, dulciuri şi icoane. De asemenea, Biroul de Asistenţă Socială al Protopopiatului 2 Iaşi a asigurat o masă la Food Court din Palas Mall pentru toţi copiii.
„Pentru cei 20 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1, Comarna, participarea la campania «Dăruieşte un zâmbet» a însemnat o experienţă nouă de învăţare, prin care au descoperit în mod nemijlocit forţa exemplului personal şi a gestului simplu cu valenţe simbolice care poate aduce bucurie în viaţa semenilor. Toată aprecierea noastră se îndreaptă către Ionela Abunei - coordonator proiect, Cristian Butnăraşu, coordonator voluntari al Colegiului „Sfântul Nicolae”, Alina Bădiliţă, din partea Biroului de Asistenţă Socială a Protopopiatului 2 Iaşi. A fost o zi minunată, cu multe zâmbete!”, ne-a precizat doamna preoteasă Alina Mihaela Profir, director al Şcolii Gimnaziale Comarna.
Scopul desfăşurării activităţii a fost, pe de o parte, întărirea colaborării între instituţii, iar pe de altă parte, aducerea împreună a unor generaţii de vârste diferite, după cum a declarat Cristian Butnăraşu - coordonator de voluntari al Colegiului „Sfântul Nicolae”: „Ideea proiectului a fost una spontană şi a avut ca temei mobilizarea celor două centre. Voluntarii Colegiului «Sfântul Nicolae» s-au organizat foarte bine pentru fiecare detaliu al activităţii. A fost o zi în care ne-am deconectat din ritmul alert al societăţii şi ne-am reconectat la un ritm cu totul special, cel dat de bunici, de bătrâni, în care fiecare clipă contează, fiecare moment este trăit apăsat şi intens”. (Ionela Abunei, coordonator al proiectului „Dăruieşte un zâmbet”)