Cursuri pentru obținerea gradelor profesionale în Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Arhiepiscopia Iașilor Aprilie 27, 2018   Autor: Flavius Popa

Evenimentul se adreseaza preoților din cele patru eparhii ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.  În  cadrul acestor cursuri, activitățile vizează identificarea şi valorificarea unor mijloace şi resurse teologice de dezvoltare personală, adecvate activităţii pastorale şi misionare a preoților.

„Cursuri, seminarizări, ateliere practice, slujire împreună a Tainelor Bisericii”

La evenimentul de formare sunt invitați să susțină prelegeri și ateliere de formare ierarhi, preoți profesori universitari, profesori de seminar și alte persoane religioase din țară și din străinătate, cum ar fi:  PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Arhim. Nechifor Horia, pr. Patriciu Vlaicu, pr. Ion Vicovan, pr. Emilian Roman, prof. Radu Preda, prof. Adrian Lemeni, Răzvan Bucuroiu, și mulți alții.

„Cursurile de formare pentru obținerea gradelor profesionale în preoție reprezintă concretizarea grijei episcopatului ortodox din România pentru formarea continuă a membrilor clerului Bisericii noastre. La Miclăușeni, în perioada 2-11 mai, preoții din întreaga Mitropolie a Moldovei și Bucovinei se vor expune la întâlniri cu noi experiențe pastorale, la bucuria reîntâlnirii cu colegii lucrători în ogorul Domnului, la conștientizarea mai apăsată a propriilor nevoi de creștere. Cursuri, seminarizări, ateliere practice, slujire împreună a Tainelor Bisericii, toate aceste experiențe își propun să motiveze preoțimea moldavă mai mult pentru a sluji mai asumat și mai competent chemarea sfântă a vestirii Evangheliei lui Hristos” a declarat părintele arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului Învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.

Tematica este diversă și are ca obiectiv conștientizarea preoților referitor la dimensiunea mântuitoare a slujirii preoțești. Programul zilei de curs de va desfășura după următoarele repere: rugăciune, prelegeri invitați, sesiuni de dialog cu participanții (cu referire la conținutul prezentat), seminarizarea temelor folosind experiențe personale. (Flavius Popa, pr. Sebastian Teacu)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri