Dimpreună cu autoritățile locale și numeroșii credincioși din localitățile limitrofe, la slujba de astăzi au mai fost prezenți pr. protoiereu Mihail Roșu de la Protopopiatul Iași III, protos. Elisei Preutu, fostul paroh, în prezent starețul Mănăstirii „Sfântul Ilie” Șcheia, precum și preoți din zonele învecinate.
Potrivit rânduielilor liturgice, după Vohodul Mare, părintele diacon Alexandru Ungureanu a dat citire Mărturisirii solemne, iar după înconjurarea Sfintei Mese și prin punerea mâinilor înainte de către ierarh, noul preot a fost prezentat comunității parohiale.
După hirotonia noului slujitor, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de binecuvântare prin care a afirmat că pentru un preot, viața cu Dumnezeu înseamnă o bucurie adevărată:
Având Evanghelia ca centru în viața sa, preotul are a propovădui acest cuvânt, dar a și trăi el însuși, cu putere, acest cuvânt. Sărutând cele patru colțuri ale Sfintei Mese, unde sunt cei patru Evangheliști (în momentul hirotoniei n.r.), preotul arată prin aceasta succesiunea și legătura care este între fiecare preot și Apostolii Domnului, pentru că preoția rămâne lucrătoare prin punerea mânilor de la Sfinții Apostoli până în zilele noastre, și numai acest act liturgic neîntrerupt arată o legătură între fiecare preot și Apostol prin ierarhul său. La această Taină a Hirotoniei, care s-a săvârșit astăzi, suntem chemați să o purtăm în sufletul nostru, pentru că la Evanghelia ce s-a citit, am auzit primele cuvinte ale Mântuitorului Hristos, în prelungirea cuvântului Sfântului Ioan Botezătorul: „Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat Împărăţia Cerurilor.” (Matei 4, 17). Pocăința înseamnă nu doar a plânge niște păcate făcute, ci a înțelege din toate greșelile pe care le avem. Iar viața cu Dumnezeu înseamnă bucurie adevărată. Sfântul care trăiește în chip adânc și integral cuvântul Domnului este un om fericit.
La final, cei prezenți au fost binecuvântați de ierarh și au luat parte la agapă. Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Chilișoaia numără în prezent aproximativ 50 de familii.