Competiția a fost organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, având sprijinul doamnei inspector de religie ortodoxă, Denisa Mănoiu, cu Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” din Podu Iloaiei, reprezentată fiind de doamna director Ionela Zmău, alături de prietenii din Clubul „Credo Impact” Scobâlțeni, coordonat de doamna profesor Parmena Orzetic.
Anul acesta sărbătorim „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” iar tema concursului a fost „familia”. Întrucât prin rugăciunea ei plină de dragoste, Biserica poartă grijă de sufletele noastre, devenind a doua familie, am dorit să conturăm concursul dintr-o perspectivă creștină. Astfel, a fost lansată o invitație online dedicată tinerilor pentru această perioadă critică în care suntem nevoiți să ne arătăm dragostea, stând departe unul de celălalt. Participanții au încercat un lucru diferit, productiv, prin care au definit ce este familia în ochii lor, avându-L pe Hristos aproape. Unii au desenat, alții au cântat, au recitat, apropiindu-se unii de alții prin intermediul internetului. Au fost înscrise în concurs fotografii, creații media, texte și poezii, iar acestea au fost apreciate pe pagina de facebook a concursului. Nu trebuie omisă includerea concursului și în cadrul programului „Școala Altfel, de Acasă”. Aceasta s-a derulat în perioada 30 martie - 3 aprilie a.c. la Școala „Al. I. Cuza” din Podu Iloaiei, dar și în școlile din întreaga țară, căci anul acesta școala altfel a devenit cu adevărat „altfel”.
Câștigătoarea concursului a fost Roxana Gabriela Asandei din jud. Botoșani care s-a înscris cu o poezie intitulată „Biserica de acasă”. Ea prezintă familia ca „totul în viață, ce-ți insuflă doar speranță”, „Rai într-o lume nemiloasă”. Iată cum vorbește Roxana despre sine: „Provin dintr-un sătuc ce aparține județului Botoșani, și anume Vlădeni. Sunt o fire modestă, altruistă, iubesc simplitatea și noblețea lucrurilor. Timpul pe care-l rup din viața cotidiană îl dedic atât versurilor, cât și familiei. Fac parte și dintr-un ansamblu de dansuri populare «Polcuța». Iubesc să ascult poveștile oamenilor, de aici culeg inspirația necesară pentru micile mele creații. «Visul din vis», așa cum îmi place să-l denumesc, este acela de a-mi transforma versurile într-o carte cu o copertă vie. Citatul după care mă ghidez întotdeauna este: «Nu trebuie să fie soare afară, pentru a spune că ziua respectivă este bună. Este suficient să ai soarele în suflet». (Prof. Parmena Orzetic)