Evenimentul, organizat în Sala Sinaxar a Muzeului Mitropolitan, a cuprins prezentarea temelor: Originea colindelor, susținută de Justina-Iulia Muraru, bibliotecar la Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” din Iași, Primul colind: Binevestirea îngerilor - comentarii asupra unor elemente spirituale din icoana Nașterii Domnului, realizate de Pr. Cristian Muraru, Răspuns la întrebarea: „De ce mai colindăm astăzi?”, oferit de pr. dr. Lucian-Mihăiță Filip, director al Centrului de Formare Continuă din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.
Corul de copii al Școlii Generale „Ștefan Bârsănescu”, dirijat de prof. Mihaela Grigoraș a interpretat colinde, cântece de Crăciun și cântece de stea. După realizarea unui tur ghidat în cadrul muzeului, evenimentul a continuat în sala Baptisteriu cu un concert susținut de corul Bisericii „Sf. Nectarie” din Iași, dirijat de profesor Ana Maria Dumitru. La eveniment au participat copii, părinți, profesori și bibliotecari școlari din școlile ieșene.
Activitatea a fost posibilă prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și a directorului Școlii Gimnaziale „Ștefan Bârsănescu” din Iași, prof. Nicolae Viusenco, precum și prin implicarea diriginților prof. Alina Călin și prof. Monica Grădinaru.
Mulțumim, pe această cale, tuturor celor care s-au implicat la realizarea acestui eveniment: profesori, bibliotecari, muzeografi și colaboratori ai Muzeului Mitropolitan Iași.