Activitatea a fost coordonată de preotul Mihail Roșu – paroh al Parohiei Pocreaca și de doamna profesoară Anișoara Trincă-Buruiană, fiică a satului, autoarea a trei monografii despre satul Pocreaca. La această activitate culturală de tip cateheză au participat un număr de 28 enoriași ai parohiei. Activitatea a constat în prezentarea generală a vieții, activității și misiunii arhimandritului Antonie Dumbravă ca model de urmat pentru generațiile actuale.
Arhimandritul Antonie Dumbravă se naște în anul 1800 în satul Pocreaca din părinții Irimia și Smaranda, purtând din naștere numele Anastasie. La vârsta de zece ani îl întâlnim la școală în Iași unde va deprinde și meseria blănăriei, după care se închinoviază la Schitul Ungurești, județul Tutova cu numele Antonie. Aici a deprins limba română și limba rusă. Pentru calitățile sale intelectuale excepționale diaconul Antonie Dumbravă este angajat în administrația eparhială de către Episcopul Sofronie Miclescu al Hușilor. A fost un bun patriot contribuind la unirea Principatelor Române, fiind un apropiat domnitorilor Mihail Sturdza și Alexandru Ioan Cuza, dar și al marilor familii ale vremii Negruzzi, Miclești, Panu, Asachi și Săulești.
În anul 1851, domnitorul Ghica îl numește egumen al Mănăstirii Bogdana păstorind-o timp de 12 ani. Din această poziție a înființat în zonă o școală sătească cu o bibliotecă generoasă și a contribuit între anii 1857 – 1859 la unirea Principatelor Române alături de stareții de la mănăstirile Socola, Coșula și Slatina.
În anul 1855 îl întâlnim și ca stareț al mănăstirii Neamț, primind de la mitropolit dreptul de a purta mitră, cârjă și mantie. A fost un mare patriot și filantrop contribuind major la promovarea culturii și unității neamului românesc.
În anul 1861 a ctitorit două biserici în satele Valea Seacă și Gutinași din județul Bacău. A plecat la Domnul în anul 1868 fiind înmormântat în cimitirul Parohiei Pocreaca.
Enoriașilor prezenți li s-a distribuit gratuit biografia despre Arhimandritul Antonie Dumbravă scrisă de Ioan Dumbravă în anul 1894, tipărită la Tipografia Nouă, Josika Abramovici, Huși, 1898.
Această activitatea culturală s-a desfășurat în perioada de postimplementare a Proiectului nr. 0760PN00021512400029/20.11.2015 (PNDR 2014-2020, submăsura 7.6, AFIR) privind protejarea prin consolidarea și restaurarea obiectivului de patrimoniu cultural de interes local – Biserica „Duminica Tuturor Sfinților”, sat Pocreaca, comuna Schitu-Duca, județul Iași și introducerea ei în circuitul turistic.